Joost de Vries & Ellen Deckwitz over Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan

In de zevende aflevering van seizoen 3 van Boeken FM bespreken Ellen Deckwitz, Joost de Vries en Bob Kappen de nieuwe toevoeging aan de Privé-domein reeks: Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan van Ischa Meijer, samengesteld door Ronit Palache.

Listen to “S3 #7 - Hallo, aandacht, naar ons luisteren! | 'Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan' - Ischa Meijer” on Spreaker.

In de zevende aflevering van seizoen 3 van Boeken FM bespreken Ellen Deckwitz, Joost de Vries en Bob Kappen de nieuwe toevoeging aan de Privé-domein reeks: Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan van Ischa Meijer, samengesteld door Ronit Palache. Het leven van Ischa Meijer ging niet onopgemerkt voorbij – in zijn werk rekende hij genadeloos af met het verstikkende joodse milieu waaruit hij voortkwam. Ronit Palache toont aan de hand van Meijers werk hoe hij zich uitsprak over de oorlog en de joodse identiteit. Het panel spreekt over hoe Ischa het doorgeven van oorlogstrauma door generaties heen inzichtelijk maakt en praat over de waarde van humor in zijn teksten. Daarnaast wordt er door een luisteraar gevraagd over vertalingen – welke vertalingen zouden nou dringend (opnieuw) op de Nederlandse markt gebracht moeten worden?