Nu is vorige week - precies tijdens de Australian Open tenniswedstrijden - Eurosport hier van de kabel afgehaald, plus Cartoon Network en nog een paar zenders waar ik niet naar keek, dus dat maakt me niet uit, hoewel het aanbod dat ervoor in de plaats is gekomen misschien nog wel erger is.
Ik wil al die pulp niet in mijn kamer hebben, dus ben ik rigoureus te werk gegaan en heb ik alles wat ik niet wil zien, erafgehaald.
SBS had ik nooit ingesteld, dus dat scheelde weer. Nu heb ik over: Nederland 1, 2 en 3; BBC 1 en 2; de drie Duitse zenders; Belgie 1 en 2, vanwege de burenliefde; TV5 vanwege de praat- en literaire programma’s; Rai Uno vanwege de paus met Pasen en Kerst; AT5, dat kan niet anders als Amsterdammer, gelukkig; Salto, het open kanaal; en CNN voor de rampen.
Zo! Dat is dat. Al die andere shit die de kabelbazen een gewoon mens door de strot willen duwen, is eraf.
Het is echt mooi en veel makkelijker. Ik moest eigenlijk ook mijn videorecorder opnieuw instellen, hoewel ik die nooit volledig had geprogrammeerd, maar omdat ik toch nooit iets opneem, was ik daar nog even te lui voor.
Er zijn steeds meer instellingen die je een videoband van een paar minuten toesturen om te laten zien waar ze mee bezig zijn. Dat ergert me, want dan zit er een korte band in zo'n hele spoel en omhulsel en dat is reuze milieuvervuilend.
Ik heb eigenlijk een hekel aan de videorecorder. Op straat ermee!