Noorse auteur Karl Ove Knausgård vertelt bij BorderKitchen over zijn nieuw te verschijnen boek Zoon, onderdeel van een zesdelige autobiografische romancyclus. In de reeks boeken omschrijft hij rauw en zeer gedetailleerd zijn leven. De overkoepelende titel van de zes boeken is Mijn strijd, in het Noors Min Kamp: een controversiële paraplutitel die al veel stof deed opwaaien. In de drie jaar waarin de zes delen uitkwamen heeft Karl Ove Knausgård in Noorwegen sterrenstatus bereikt.

In Nederland kwamen - na zijn roman Engelen vallen langzaam uit 2010 -deel één en twee van de reeks Mijn Strijd uit. Deel 1, Vader, gaat over de moeizame verstandhouding met zijn vader, en deel 2, Liefde, over het tot stand komen van zijn liefdesrelatie en het effect van de dagelijkse werkelijkheid hierop. Het derde deel Zoon is een niets ontziende afspiegeling van Knausgård als kind. Een kind dat gevoeligheid toont, maar ook een berekenende en manipulatieve kant heeft…

De interviewer Herman Koch is bekend als televisiemaker (Jiskefet) en romanschrijver (o.a. Zomerhuis met zwembad en Het diner).

Datum: dinsdag 19 maart 2013
Locatie: Theater aan het Spui, Den Haag
Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via Theater aan het Spui: bel 070-346 5272 of mail kassa@theateraanhetspui.nl