Er is een gekloond schaap in Schotland, uit materiaal van een volwassen schaap getrokken. Er zijn aapjes gekloond uit getransplanteerde celletjes.
Maar ik heb laatst met eigen ogen een soort man op straat zien lopen van wie ik weet dat hij gekloond is. Ik vond hem eerst eng, maar toen zijn herkomst me duidelijk was, ben ik geïnteresseerd blijven kijken: hij was helemaal niet griezelig, hij was zuiver.
Maar kunnen we nu binnenkort de gekloonde naakte vis verwachten? Het scheelt wel een hoop werk bij het eten, ik houd namelijk niet van het vel van de vis.
En hoe zal het gaan met naakt pluimvee? Als we er een anti-snotmiddel bij klonen, is het braden zo gebeurd.
Ik ben voor vooruitgang, en als we een lekker mensje kunnen klonen, door een combinatie van vis, kip en mens, zal ik het mensje zeker proeven.
Een beetje Adenauer-achtige apenkuur kan mij nog lang in leven houden als ik een kloontje eet. Zover is het nog niet, zult u denken. Sufferd! Zover is het wel. We staan op de grens van belangrijke ethische vraagstukken: leeft de naakte vis zonder kop nog? Bestaat het gekloonde schaap op zich of is het een kloon? Willen we klonen eten? Of is dat zonde? Een ding is zeker: ik eet vanavond extra lekker. Ik heb trek in vlees met gekloonde soja en paddo’s. En heerlijke gemanipuleerde pasta erbij. En dan een synthetisch toetje!
Mmmmmmmmm!