Zaterdagavond zat ik even te zappen om te zien of ergens de vrouwen-dubbelfinale van Roland Garros werd uitgezonden of samengevat. Op ongeveer zeven kanalen werd dezelfde voetbalwedstrijd getoond, uit Engeland, de Europese Kampioenschappen. Van mij mag iedereen die alle wedstrijden wil zien, kijken. Misschien kijk ikzelf ook wel eens een uurtje, of wellicht ga ik voor het scherm zitten bij de finale. Maar waarom blijven de uitzendingen niet beperkt tot de BBC? Dan kan iedereen kijken, je steekt er nog wat van op en misschien dringt het tot kijkers door dat ze vaker naar de BBC moeten kijken. Zeven kanalen waar hetzelfde te zien is, zonde.
Dit blijft dus weken zo en daarom vind ik het tiranniek. Alles moet wijken voor voetballen. Het zal de kijkcijfers wel ten goede komen en dus de Ster-inkomsten, alles draait tenslotte om geld. Nu kunt u zeggen dat dat met de Olympische Spelen of met Wimbledon ook zo zal gaan, maar dat is niet zo. Landen hebben de gewoonte hun nationale deelnemers te laten zien, zodat de beelden en de wedstrijden toch verschillend zijn, evenals de takken van sport die getoond worden.
Als Stich speelt en tegelijkertijd Brenda Schulz dan zend Duitsland de wedstrijd van Stich uit en Nederland de dames-enkel van Brenda.
Als wij een hoogspringer hebben en Engeland een verspringer, dan kun je dus kiezen op de kabel. Voetbal is voetbal.