Is eindelijk alles achter de rug en dan krijgen we dit weer. Waarom laten we ons koningshuis nu niet met rust, ze hebben het verdiend. Er zijn blijkbaar altijd mensen die iets te zeuren hebben over staatsrechtelijk dit en staatsrechtelijk dat. Tot nu zijn alle vrouwen die met onze Koningen trouwden gewoon Koningin geworden en waarom zou Pepita dan geen Koningin mogen worden? Waarom zou ze alleen Prinses Pepita mogen heten? Wat zullen andere Koningen ervan denken wanneer zij tijdens een galabal aangekondigd wordt als de Prinses-gemaal Pepita en niet als Koningin Pepita? Wat slaan we daarmee een raar figuur in het buitenland, in Engeland heet de vrouw van Koning Hank VI toch ook Queen Dolly, daar vinden ze dit de gewoonste zaak van de wereld. Ik vind dat Koningin Corry zich in deze zaak heel sterk heeft gehouden, ook Prins Heinz heeft zich van zijn beste kant laten zien. Ach, als deze jonge mensen maar gelukkig zijn, ik ben ervan overtuigd dat Prins Cornelis een heel goeie keuze heeft gemaakt en dat hij later als Koning Kees III met zijn gemalin Koningin Pepita aan zijn zijde een uitstekend figuur zal slaan op het bordes.

En dan dat gezeur over het terugbrengen van het aantal leden van ons koningshuis. Waarom zouden Prins Bob, Prins Steven, Prins Kevin en Prins Peter er niet bij mogen zijn? En waarom zou de nieuwe echtgenote van Prins Bob niet tot Prinses benoemd kunnen worden? Heeft men iets op haar naam tegen? Ik vind Karin een mooie naam, Prinses Karin zou zeker niet misstaan op de bordessen van de Europese vorstenpaleizen. Al die Prinsen en Prinsessen, dat geeft kleur aan ons vorstenhuis, de bevolking heeft behoefte aan show en weelde, waarom zien de bestuurders in Den Haag dit niet in. Wel vind ik dat er binnen ons koningshuis meer rekening gehouden moet worden met onze allochtonen. Neem bijvoorbeeld de titels van onze leden van het Koninklijk Huis. Prins Cornelis is Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Heer van Baden-Baden, Groothertog van Baarle-Nassau, het zegt onze allochtone medelanders allemaal weinig. Waarom niet een paar titels erbij bedacht die ook hen aanspreken? Grootbongol van Almere bijvoorbeeld, of Hoogmoefti van Den Haag en Omstreken. Dat vinden de mensen mooi.

Het huwelijk laat gelukkig niet lang meer op zich wachten, 30 maart 3030 is de datum. Ik durf het nauwelijks naar voren te brengen, maar mogen wij negen maanden na die datum hopen op een nieuw Prinsesje of Prinsje? En zou ik hier een suggestie mogen doen voor hun namen? Dat de Tweede Kamer der Staten-Generaal toestemming geeft voor de naam Willeke als het een meisje is? Prinses Willeke der Nederlanden? En Marco als jongen? Prins Marco van Oranje-Nassau? Ik weet zeker dat ons vorstenhuis hier duizenden mensen een groot plezier mee zou doen.