Ik zoek in het andere boekje eerst naar de algemene jaarsverwachting. Het jaar 1999 was gunstig voor Kreeften, staat er en deze lijn kan, zeker in de eerste helft van het jaar 2000, voortgezet worden. ‘Net als vorig jaar waarschuwen de Sterren: “Wees niet te overmoedig, KREEFT!”(’ Ik kijk vervolgens naar mijn mogelijkheden in het begin van het jaar. Ik moet in januari achterhalen ‘wat mijn werkelijke gevoelens zijn’ en het ziet ernaar uit dat ‘er iets’ gaat lukken. Zouden dit die verwezenlijkingen van wensen zijn uit het andere boekje? Ik moet wel op mijn banksaldo letten in januari 2000. Er staat niks over reizen in de maand juni, wel dat ik dan eens een voorbeeld aan mijn vriendin moet nemen. ‘De tijd verandert nu eenmaal, Kreeft.’
Dit boekje bevat ook een uitgebreide kreeftenkarakterisering. De Kreeft kent veel vrouwelijke pluspunten. De Kreeft staat ook bekend om zijn harde schaal en venijnige klauwen, maar heeft een zachte, kwetsbare huid. Heel treffend vind ik dat veel Kreeften zich in de waterrecreatie ophouden, maar ook in de drankenhandel. Er staat gelukkig niet bij of de Kreeft bij die laatste branche vooral als klant een graag geziene gast is. Ik werk het beste in een klein teamverband, een familiebedrijf of bij een lagere overheidsinstelling. Hoe je het wendt of keert, het is allemaal heerlijk om te lezen, ik ben alweer uren zoet.
Men waagt zich in dit boekje zelfs aan een dag-per-dag-voorspelling. Het mooiste proza dat ik in tijden heb gelezen. 29 Januari: ‘De opwinding rond uw persoon is misplaatst.’ 8 Mei: ‘U doet er goed aan een oude kennis te bezoeken. Gelukkig bent u vandaag heel nuchter en laat u zich niets wijsmaken.’ 8 December: ‘Zet uw plannen om op reis te gaan door. Een heet bad doet wonderen. Draag vandaag geen hoge hakken of laarzen.’ O, wat zou ik graag volgend jaar aan dit boekje mee willen werken.
Het dunnere boekje durft de dagvoorspelling niet aan, hier doet men het per week. In de week van 1 tot en met 7 oktober moet ik vooral op de donderdag al mijn kaarten zetten, dus alle afspraken verplaatsen naar donderdag want dit is mijn kans! Volgens het andere boekje is donderdag 5 oktober een weinigbetekenende dag: ‘Vergeet de voorbereiding voor een afspraak op de eerstkomende dinsdag niet’, staat er enigszins mistroostig.