** ** Utopieën herbergen vaak architectonische vormen met de implicatie dat ze ook in het heden gebouwd zouden kunnen worden. In zijn lezing wil Anthony Vidler aantonen dat de rol van utopieën is om de toekomst uit te vinden als een vorm van kritiek op het heden. Utopieën moeten niet gebouwd worden, maar hebben een voorbeeldfunctie voor het onmogelijke, bedoeld om het mogelijke op een hoger niveau te tillen.

Anthony Vidler schreef toonaangevende boeken zoals ‘Warped Space: Art, Architecture, and Anxiety in Modern Culture’ (2000), ‘The Architectural Uncanny: Essays in the Modern Unhomely’ (1992) en meer recent ‘Histories of the Immediate Present. Inventing Architectural Modernism’ (2008).
Overzicht van zijn publicaties

The Knight’s Move
Stroom Den Haag organiseert jaarlijks een aantal toonaangevende lezingen onder de noemer ‘The Knight’s Move’ met internationale sprekers die zich onderscheiden door ongebruikelijke, verhelderende en inspirerende visies op de stad, stedelijkheid en het publieke domein. Zoals de knight - het paard - zich over het schaakbord beweegt, over lopers, koningen en torens heen springend, zo wil Stroom het gesprek over de stad nieuwe impulsen geven.

_ The Knight’s Move wordt mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur _.

Maandag 20 juni 2011, 20:00 uur
Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Voertaal: Engels

Reserveren is noodzakelijk: Reserveringsformulier

Mediapartner van deze lezingenserie is: [De Groene Amsterdammer](/)