EYE filminstituut vertoont in februari en maart een retrospectief van de regisseur Joseph Strick, met name beroemd vanwege zijn verfilmingen van onverfilmbaar geachte meesterwerken uit de literatuur. De SLAA organiseert i.s.m. EYE een drietal lezingen bij drie van deze meesterwerken uit de literatuur:

Bijzondere voorstellingen:
26 feb. 19.15: Ulysses + inleiding (10’) door Marja Brouwers (schrijfster)
27 feb. 13.00: Ulysses + gevolgd door talkshow (60’) met Erik Bindervoet & Robbert-Jan Henkes (Joyce-vertalers) en Stefan Majakowski (filmkenner)
03 mrt. 19.15: Tropic of Cancer + inleiding (10’) door Marja Pruis (schrijfster/journaliste)
07 mrt. 19.15: Portrait of the Artist as a Young Man + inleiding (10’) Willem Jan Otten (schrijver/dichter)

Joseph Strick (Verenigde Staten, 1962)
84’, kleur
De vergeten films van Joseph Strick

Op donderdag 3 maart met inleiding (10’) door Marja Pruis (schrijfster)

Marja Pruis (1959) studeerde Nederlands en Algemene Taalwetenschap aan de UvA. Pruis’ eerste roman, Bloem, schreef ze uit gemis aan een boek waarin lust de rol krijgt toebedeeld die hem toekomt: nietsontziend en ontregelend. Voor De Groene Amsterdammer schrijft Pruis over (Nederlandse) literatuur. Zij publiceerde in dit blad ook een serie interviews met kunstenaars uit verschillende disciplines over ‘schaamte’, o.a. met Tim Parks, Kristien Hemmerechts, Alex van Warmerdam en Marlies Heuer.

Henry Miller (Rip Torn) heeft zijn saaie baan in New York opgezegd en is naar Parijs vertrokken om, zonder bestaansmiddelen, zijn schrijverscarriere voort te zetten. Hij krijgt bezoek van zijn vrouw (Ellen Burstyn), maar zij verlaat hem omdat ze walgt van zijn armoede. Miller is er kapot van en begint achter vrouwen aan te zitten, terwijl hij van geleend geld leeft en er het beste van hoopt. Meer informatie

Inleiding wordt verzorgd door de Stichting SLAA. Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) brengt programma’s waarin literatuur centraal staat voor een breed publiek. De SLAA gaat op zoek naar verrassende combinaties met andere kunstdisciplines en toont de levende literatuur in al zijn aspecten. De SLAA schuwt de rafelranden niet. Lees meer over de SLAA-activiteiten op www.slaa.nl
3 mrt 19:15
2 mrt 21:30 EYE Vondelpark

Prijs
Regulier: 8 euro / met reductie 6,70 / Vrienden van EYE 4,50.

Reductie voor 65-plussers en houders van CJP, Museumkaart, collegekaart, stadspas, Countdown-pas, NBF- en GNS-leden en groepen van 10 of meer personen.
Voor speciale of lange voorstellingen geldt een afwijkende toegangsprijs.

Reserveren
Tel. 020-5891400. Gereserveerde kaarten dienen een half uur voor aanvang van de voorstelling te worden opgehaald bij de balie van EYE.