Toch weten we feilloos te onderscheiden wanneer er iets aan de hand is wat niet deugt en wanneer er gelogen wordt. Het rare is dat we dan lachen, in de trant van: ja ja, maak dat de kat wijs, en vervolgens vinden we dat er toch iets aan gedaan moet worden en dat moet de politiek dan maar voor z'n rekening nemen.
Dat gebeurt nu ook. Nadat we uitgelachen waren over het filmrolletje - ik heb echt niemand ontmoet die het verhaal gelooft -, kregen we de verklaring die er niet was, die er wel was, die niet getekend was, die wel getekend was. Er dook een generaal op die riep dat er geen good guys en bad guys zijn. Vervolgens hadden onze jongens geen genocide gezien, wel lijken gezien, geen lijken gezien, rijen lijken gefilmd, genocide gezien dus. Toen was er plotseling een lijst met namen zoek die dagenlang gezocht is in Den Haag, terwijl hij in Zagreb lag. De personen op deze lijst worden getraceerd als dat kan en dat zal wel niet kunnen zodat uiteindelijk de lijst wel becommentarieerd zal worden, niet becommentarieerd zal worden.
Omdat we zo'n slecht, lees: krankzinnig figuur hebben geslagen, heerst er nu verdeeldheid tussen verschillende ministers: moeten we a. opnieuw soldaten sturen om de krankzinnige naam van Nederland in het buitenland weer gezond te krijgen, of b. vooral geen soldaten sturen, want de naam kan door de volstrekte onbekwaamheid van onze militairen alleen nog maar slechter worden?
Mijn advies: ontbind het leger, Voorhoeve, het liegt.