Aldus luitenant-generaal B. Droste, bevelhebber van de luchtstrijdkrachten. Gelukkig, eindelijk weer eens een man die weet hoe het zit met normen en waarden in de Nederlandse samenleving. Die kijkt namelijk anders aan tegen de militair dan wij in de afgelopen decennia gewend zijn.
Maar wat zijn militairen aan de poort? Je zou denken dat je het wist, tot je leest dat voor vrouwelijke militairen een maatstaf gaat gelden die recht doet aan de verschillen tussen beide seksen. Die Droste! Mannelijke militairen aan de poort van vrouwelijke militairen, dat bedoelt de oude snoeperd.
Hij wil de Luva, de Marva en de Milva terug, maar dan op een manier die recht doet aan het verschil tussen de seksen. Lang haar, korte rokjes, make-up, uitzicht op een verloving (twee kaartjes in een envelopje). De mannelijke militair heeft een frisse en zichtbare nek, een broek en normaal legerondergoed.
Wat word ik gelukkig bij de gedachte dat films zoals met James Stewart en Kirk Douglas, in uniform spelend met een vrouwelijke militair, een revival gaan beleven. Heldendaden gegarandeerd! O heerlijke oorlogstijden!
Die oorlogen, die doen nog eens recht aan het verschil tussen de seksen. En goddank doet Droste ook niet mee aan de gedachte dat er wel eens meer dan twee seksen zouden kunnen zijn. Nederland eindelijk weer gezond, daar zorgt Droste voor! De landmacht en de marine doen met Droste mee, dat is zeker.
Ze handelen in drugs, ze zuipen, ze exploiteren bordelen en ze maken levensgevaarlijk vuurwerk, maar netjes dat ze er uit gaan zien! Maar hoe moet dat nou met Droste zelf? Hij mag geen onderscheidingen meer dragen, geen horloge, geen andere bril dan een dienstfiets. Hoe gaat Droste er van de weeromstuit in zijn vrije tijd uitzien? Ik vrees het ergste. Ordi, ordi, ordi.