De Groene Live #26: Strijd om de ziel van Amerika. Kijk woensdag om 20.30 naar de live-uitzending. Meer informatie

T/m 30 september, Genk, Limburg, België

Manifesta 9

Manifesta, de Europese Biënnale voor Hedendaagse Kunst, is de enige nomadische biënnale voor hedendaagse kunst en toont het meest vernieuwende werk van kunstenaars en curatoren uit Europa en daarbuiten.

Medium small   manifesta9 2011 kv 0457

Manifesta strijkt om het andere jaar neer op een andere locatie, als antwoord op een reeks sociale, politieke en geografische overwegingen. Sinds 1996 vond Manifesta achtereenvolgens plaats in Rotterdam, Luxemburg, Ljubljana, Frankfurt, Donostia- San Sebastián, Nicosia (geannuleerd), Trentino-Alto Adige en de regio Murcia.

Medium small   manifesta9 2011 kv 0361 2

Manifesta 9, dat opent in België op 2 juni 2012 en loopt tot 30 september 2012, zal plaatsvinden in het voormalige kolenmijncomplex van Waterschei in Genk, Limburg, België.

Sinds haar eerste editie 16 jaar geleden, streeft Manifesta ernaar om hindernissen te overwinnen, grenzen over te steken en bruggen te bouwen. Met een programma dat tentoonstellingen, voorstellingen, multimedia-experimenten en media-uitingen omvat, focust Manifesta 9 op de beste creatieve ideeën, het beste onderzoek en experiment, en betrekt daarbij individuele kunstenaars en artistieke gemeenschappen van diverse achtergronden van over de hele wereld.

[Persbericht]

Meer informatie op de site van Manifesta 9