Internationaal gerenommeerde gastsprekers behandelen in deze lezing een specifiek aspect van het sociaal-liberale gedachtegoed.

Op vrijdag 4 december zal de Amerikaans-Duitse filosofe Susan Neiman de eerste Marchantlezing van het Kenniscentrum D66 verzorgen. Zij zal spreken over progressieve politiek en moraliteit.

Onlangs verscheen van haar hand het boek ‘Morele helderheid: Goed en Kwaad in de 21ste eeuw’, waarin ze pleit voor een herwaardering van het morele denken in de progressieve politiek in Amerika.

Susan Neiman studeerde filosofie aan Harvard University en aan de Freie Universität in Berlijn en was hoogleraar filosofie aan Yale en aan de universiteit van Tel Aviv. Ze is directeur van het Einstein Forum in Potsdam. Eerder verscheen onder meer van haar hand Het kwaad denken. Een andere geschiedenis van de filosofie (2004).

Susan Neiman is op uitnodiging van de Pierre Baylestichting in Nederland. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Groene Amsterdammer en de Universiteit van Amsterdam.

De toegang tot deze lezing is gratis, maar u dient zich wel aan te melden. Aanmeldingen voor deze lezing is hier mogelijk.

De Marchantlezing zal plaatsvinden op vrijdag 4 december, 20.00 uur in de Aula van de Universiteit van Amsterdam, Singel 411. Zaal open om 19:30 uur.

Meer informatie over Susan Neiman: