Hij toont het heimelijke verlangen van de mens naar exotische oorden en besneeuwde bergtoppen in de vorm van behang met palmmotief en decoratieve posters. In deze tentoonstelling combineert Goossens zijn foto’s voor het eerst met een korte video.

Natuur is voor Goossens een constante bron van inspiratie, zonder dat hij daarbij gebruik maakt van spectaculaire vergezichten of ongerepte wildernis. Tegels met plantenmotief, plakplastic met houtnerf of bloemetjesbehang ziet hij als uitvluchten uit de claustrofobische binnenruimte van het huis. Yonder bevat foto’s van rare hoekjes en reproducties, afgewisseld met foto van ramen waardoor het licht naar binnenstroomt en waarmee ook de lichtheid van het bestaan weer wat in het vizier komt.

Goossens weet schoonheid te halen uit kleine details in de alledaagse wereld om ons heen. Hij registreert de doodgewone, bijna saaie dingen maar weet deze met behulp van zijn technische camera bijzonder te maken. Hij legt details vast die met het blote oog nauwelijks te zien zijn. Zorgvuldig zoekt hij naar de juiste compositie, de rijkdom van details, de nuance in kleur, passende kadrering en het perfecte licht. Daarmee geeft hij zijn geheel eigen kijk op de onverwachte kanten van doodgewone plekken.

Meer op de website van Foam Amsterdam. Te zien tot en met 6 oktober.