De voorstelling draagt de titel CARTOONIST en gaat op 16 maart 2013 in Theater Diligentia in Den Haag in première. CARTOONIST is het derde theaterprogramma van Martin Simek.

Simek heeft zijn leven lang getekend. Wat ooit begon op de beslagen ramen van zijn ouderlijk huis in Tsjechoslowakije ontwikkelde zich tot het tekenen voor NRC Handelsblad en weekblad De Groene Amsterdammer. In enkele lijnen complexe situaties neerzetten is wat Martin graag doet. Om daar dan vervolgens in zijn theatervoorstelling, met oog voor kleine relevante gebeurtenissen, op in te zoomen.
Hetgeen niet betekent dat Simeks kijk op de wereld een simplistische is. Simek houdt van het detail. In zijn verhalende voorstellingen wisselt hij korte snelle grappen - literaire tweets - af met passages van ingrijpende gebeurtenissen uit zijn leven.

CARTOONIST vertelt het verhaal van een man die bezig is met de film van zijn leven die een ieder ziet vlak voor het uur u. De scenes uit die film tonen fragmenten uit het leven van een man die aards blijft in een ontaarde wereld. ‘Wij weten niets van de wereld om ons heen, maar hebben over alles een mening…’ is een van zijn gevleugelde uitspraken. In CARTOONIST
vertekent Simek ons perspectief op gebeurtenissen die wij te vaak als vanzelfsprekend aanvaarden.


De Cartoonist tour start op 16 maart in Theater Diligentia in Den Haag en eindigt 30 voorstellingen later op 27 mei in De Kleine Komedie in Amsterdam.
Een optreden bij u in de buurt vindt u op www.martinsimek.nl