De komende maanden staat alles in het teken, en in dienst, van de Olympische Spelen. Onze jongens en meisjes moeten in topvorm zijn als ze gaan. Om het volk, dat zijn wij, trots te kunnen maken. Op onze atleten. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar als je dan toch meedoet kun je net zo goed proberen te winnen.

Gelukkig krijgen we hulp. Het bedrijfsleven steekt een handje toe. Er wordt van alles onderzocht dat van invloed is, of kan zijn, op de prestaties van de Olympiërs. Onderzoek naar voeding hier, studie naar krachttraining daar, rapportje en we zijn weer wijzer. Er wordt veel geld uitgetrokken voor sportonderzoek. Maar dat geld wordt in de eerste plaats uitgetrokken om geld aan te trekken. Dat heet commercie.

Nu is door sportmarketingbureau Triple Double onderzoek gedaan naar topsport en slaap. Heel belangrijk, want optimaal slaapgedrag draagt bij aan een goede voorbereiding. Slaapbeleving moet dus bestudeerd worden. Uit het onderzoek blijkt dat veel topsporters een potje maken van hun slaap. Terwijl er niets zo belangrijk is voor een atleet als goede rust. Om het lichaam dat enorme inspanningen levert nu en dan op krachten te laten komen. Veel atleten verwaarlozen hun nachtrust. Op andere gebieden laten ze niets aan het toeval over, maar dat staat ‘in schril contrast met de aandacht voor hun rust’. 64 procent van de atleten heeft zelfs ‘geen idee op wat voor type matras hij/zij minimaal 8 uur per dag doorbrengt’.

Dat is zorgwekkend. Dat gaat medailles kosten. Maar wat een gelukkig toeval! Op het hoogtepunt van de nood is daar het Slow Motion-matras! Dat zorgt voor! Een betere nachtrust! En veel meer! Ontspanning dan! Andere matrassen!

Slapen op de Slow Motion is een belevenis.

Het topsport-slaaponderzoek werd uitgevoerd in opdracht van M Line. M Line – Sleep well. Move better – is een bedrijf dat matrassen maakt. Goede matrassen. Speciaal voor de Olympische sporter. En nu is M Line official supplier van het Nederlands Olympisch team. En gaat de nachtrust van het Olympisch team verbeteren. Goh.

Dat is een fijne opdracht: alle matrassen leveren voor de Nederlandse atleten op de Spelen. Daar verdient M Line leuk aan. Goed gedaan. Je laat onderzoek doen naar de matrasbewustheid van topsporters. Daaruit blijkt dan dat 64 procent niet matrasbewust is en een niet-optimale slaapbeleving heeft, en dan roep je ach en wee. Als dan iedereen ach en wee gaat roepen, kom je opeens om de hoek en roept: maar wij hebben de oplossing! Het Slow Motion-matras!

‘Want M Line-matrassen hebben een unieke samenstelling. Ze zijn onder meer gemaakt van een revolutionair traagschuim (visco-elastisch schuim) oorspronkelijk ontwikkeld door Nasa. Dit visco-elastisch M Line-materiaal vormt zich automatisch naar de contouren van uw lichaam, waardoor de bloeddoorstroming verbetert. Hierdoor neemt uw lichaam een ontspannen houding aan, worden spieren en zenuwen minder belast en slaapt u rustiger. Zo heeft u meer energie voor de dag. Het is dan ook niet voor niets dat M Line door NOC*NSF is gevraagd om de nachtrust van het Nederlands Olympisch team te verbeteren.’

Nee, dat is niet voor niets.

To cross the finish line, you’d better sleep on M Line, zeggen ze zelf.

In de aanloop naar de Spelen zullen we nog veel ‘uitkomsten’ van dit soort ‘onderzoeken’ gaan zien. Want de een zijn Spelen is de ander zijn brood. En er is veel brood te verdienen in China.

Een Slow Motion-matras van M Line, dat geweldige Olympische matras, is de redding voor onze sporters. Slapen is bijna trainen. Wakker worden op Slow Motion is een gelukzalige ervaring. Alle moeheid is verdwenen, de slaper voelt zich sterk en scherp. De geest is lucide en gefocust. Laat die Spelen maar komen.

Een ander onderzoek wordt uitgevoerd door sportmarketingbureau High and Low in opdracht van sokkengigant RoXoX. Daaruit blijkt dat maar liefst 79 procent van de Nederlandse topsporters zich ‘niet of nauwelijks bewust’ is van de sokken waar men een groot gedeelte van de dag in loopt. Terwijl de sok toch een doorslaggevende invloed kan hebben op het welzijn, en dus de vorm en dus de prestaties van de sporter. Maar gelukkig zijn er de sokken van sokkengigant RoXoX, de RoXoX-SportSox. Die zijn speciaal ontwikkeld voor de Olympische Spelen. Binnenkort wordt RoXoX official supplier van het Nederlands Olympisch team en zal het sokkencomfort van de hele ploeg drastisch verbeteren.

If you walk on RoXoX-SportSox, you’re the one who rocks.