De Groene Live #25: Zijn corona-complotten waanzin? Kijk woensdag om 20.30 naar de live-uitzending. Meer informatie

Donderdag 28 februari tot en met zondag 3 maart, deSingel Antwerpen

Mind the Book

Het festival bestaat uit dag- en avondprogramma’s, met doorlopend een boekenbeurshandel.

Na Antwerpen (2011) en Gent (2012) is Mind the Book voor zijn derde editie opnieuw in deSingel (Antwerpen) te gast. De kritische bevraging van de maatschappij blijft de kern vormen van dit actueel boekenfeest van Vooruit en deSingel. Mind the Book focust op non-fictie en geëngageerde fictie, met een welgekozen aantal thema’s en een state-of-the-artboekenbeurshandel. Schrijvers en hun lezers worden ondergedompeld in een multidisciplinair kader én een weldadige festivalsfeer.

Thema’s voor 2013 zijn: Oost/West-Rusland, vrije markt/democratie/verzet, alternatieve samenleving, onderwijs/hoop, welvaart zonder groei, graphic novel, nieuwe nieuwsmedia, jeugd/sociale media, financiële crisis, geluk, Arabische Lente, Afghanistan en het Midden-Oosten in relatie tot engagement.

Deze derde editie van Mind the Book opteert bewust voor een beperkter aantal 
thema’s, het ene tijdloos, het andere brandend actueel. Met (inter)nationale auteurs die over deze onderwerpen 
recent een boek uitbrachten en gesprekspartners/moderatoren die daaraan een meerwaarde weten toe te voegen.

Online tijdschrift hard//hoofd en Vlaams Nederlands Huis deBuren presenteren op zaterdag 2 maart een avondvullend programmaop het Mind the Book-festival in Antwerpen. Muziek, literatuur, film, diepe ernst en hilariteit wisselen elkaar af in een programma dat losjes draait om de grenzen tussen kunst en werkelijkheid. Een bont gezelschap aan schrijvers (o.a. Marja Pruis) en kunstenaars zal u doen nadenken, lachen, huilen en verlangen naar meer. Gelukkig wordt ook daarvoor gezorgd.


Mind the Book is een organisatie van deSingel en Vooruit ism. Knack, Radio 1, Cobra.be en de Groene Amsterdammer.