De rechtbank heeft de CD-kamerleden Janmaat en Freling veroordeeld tot vier weken gevangenisstraf waarvan twee weken voorwaardelijk. Laten we hopen dat die straf ten uitvoer wordt gebracht, al zal het wel een tijdje duren.
Zullen we daarna dan maar weer de discussie oprakelen over het lidmaatschap van rechts extremisten en politieke partijen? In de Eerste Kamer zitten gelukkig geen leden van die vuile partijen, en ik kan u verzekeren dat dat een opluchting is. Je hoeft niet steeds op je hoede te zijn en je kunt gaan zitten waar je wilt.
Vergeleken hiermee zijn Langendoen en Van Vondel kleine criminelen, ware het niet dat ze zo puur niet deugen en zoveel geld hebben verduisterd dat ze weer grote criminelen zijn geworden.
We moeten steeds weer voor ogen houden dat 99 procent van Nederland deugt, en dat het grootste deel van onze bevolking bestaat uit eerzame rechtschapen burgers, anders denken we nog dat het hier een zooitje maffiosi is.
Al die keurige tutjes met hun eitjes in een kipje en een gehaakt eimutsje erop, dat zijn wij. Al die wandelende of fietsende of autorijdende mensen die naar grootouders gaan, dat zijn wij.
Of toch niet?