Wat mijn geval uniek maakt is het feit dat ik weigerde mijzelf uit het veld te laten slaan, maar daarentegen een uiterst positieve en tolerante gozer ben geworden.
Tot vijf minuten geleden was mijn motto: Alles moet kunnen! Toen las ik in de krant een bericht dat mij ernstig schokte. Dat homo’s willen trouwen zal mij worst wezen. Als koningen en prinsessen anno 1996 nog bestaansrecht hebben, waarom zouden twee flikkers dan niet gezellig voor bruid en bruidegom mogen spelen? Moet kunnen! Maar nu ze ook het recht opeisen kindertjes te mogen adopteren roep ik: Ho - en niet verder!
Zo'n geadopteerd stakkertje heeft meestal al ellende genoeg achter de rug, zou je zo zeggen. Die heeft een echte kerel en een echt wijf als vader en moeder nodig en niet twee types die niet eens kunnen demonstreren hoe je kindertjes maakt. of denken de spiksplinternieuwe hoekstenen van de samenleving hun pasverworven speelgoed misschien met bloemkolen en ooievaars zoet te kunnen houden?
Dat een vader dikwijls een lamlul is en een moeder een kutwijf. nee, daar valt helaas weinig aan te doen. Maar twee van dezelfde soort, dat is werkelijk overkill.