Mythes Marathon heeft de vorm van een symposium. De drie blokken van ieder twee lezingen worden onderbroken door pauzes met koffie, thee, drank, eten en gesprek. Met: Annet Mooij, Dirk van Weelden, Hassnae Bouazza, Thomas van der Dunk, Rutger Bregman en Koen Haegens.

Volgens de Amerikaans Nederlandse filosoof Ian Buruma wordt vrijheid in Nederland zo normaal gevonden dat er haast nooit stilgestaan wordt bij de betekenis ervan, terwijl vrijheidstreven toch een van de belangrijkste drijfveren van ons bestaan vertegenwoordigt.

Vrijheid is verwarrend! Ga je dieper in op de betekenis, dan raak je al snel verstrikt in een web van elkaar tegensprekende argumenten en gevoelens. Kiezen we bijvoorbeeld compromisloos voor onze persoonlijke vrijheid, dan raken we vroeg of laat geïsoleerd van onze omgeving waarvan we afhankelijk zijn. Kiezen we, sociale wezens die we nu eenmaal zijn, voor de groep, dan moeten we soms zware concessies doen ten opzichte van persoonlijke vrijheid…

De Mythes Marathon vindt plaats in de tentoonstelling Paradox, The Limits of Liberty en is tevens de finissage van deze opzienbarende expositie.

_Wanneer: Zondag 17 juni, van 15 tot 21 uur, Castrum Peregrini _

Toegang: 35 euro; jaarvrienden Castrum Peregrini: 20 euro - dit is inclusief koffie pauzes, avondeten en borrel

R.s.v.p. via mail@castrumperegrini.nl

Adres: Herengracht 401, ingang Beulingstraat

Zie ook de site van Catrum Peregrini