Op het podium staan Naima El Bezaz, Maria van Daalen, Anton van Hooff, Coen Simon, Rosita Steenbeek en studenten van de Theateracademie. We luisteren naar het dramatische verhaal van Kassandra, die niet geloofd werd toen ze voorzag dat het paard van Troje de stad in het verderf zou storten. We kijken naar een fragment uit de opera Les Troyens van Hector Berlioz. Het publiek kan zich door waarzeggers, kaartleggers en handlezers de toekomst laten voorspellen. Zit er voorspoed, rijkdom en een grote liefde in het vat?

Fik Meijer opent met een orakelverhaal en heeft de presentatie in handen. Kim Beerden geeft inzicht in alle mogelijke orakels en Vincent Hunink vertelt over de ins en outs van het eeuwenoude Orakelboek. Het antwoord op alle vragen, dat door hem en Floris Overduin is vertaald. De Nacht van het orakel is de openingsavond van de Week van de Klassieken. Rosita Steenbeek schreef voor deze gelegenheid het geschenkboekje Parels van Rome. Het eiland van keizer Augustus.

De Nacht van het Orakel is de openingsavond van de Week van de Klassieken (www.weekvandeklassieken.nl). I.s.m. Uitgeverij Athenaeum en Uitgeverij Ambo.

Kaarten € 10,00 | € 8,00 Stadspas / CJP / 65+ | € 5,00 studenten www.comedytheater.nl