Vaak schrijven zij over zaken die participatie en integratie betreffen, of wordt beschouwend gekeken naar de Nederlandse samenleving.

Op 25 november wordt er een spiegelbeeld gegeven: de ‘tijdelijke immigranten’ Greta Riemersma en Kees Beekmans beschouwen de Marokkaanse samenleving. Beide auteurs woonden langere tijd in Marokko en waren daar meer dan observanten. Ze worden bevraagd door een Marokkaanse auteur die al jaren in Nederland woont, Asis Aynan.

Greta Riemersma , enkele jaren correspondent van De Volkskrant in Marokko. Schreef, naast haar artikelen en columns voor De Volkskrant, na terugkeer in Nederland het boek ‘Het land van mijn Vader’. Daarin beschrijft zij niet alleen de geschiedenis van de vader van haar Marokkaanse echtgenoot, maar ook de wederwaardigheden van haarzelf en kinderen tijdens hun verblijf in Marokko

Kees Beekmans, woonde vijf jaar in Marokko en was onder meer correspondent voor De Groene Amsterdammer. Naast zijn columns voor De Groene Amsterdammer en eerdere boeken in Nederland publiceerde hij tijdens zijn verblijf in Marokko: Marokko voor beginners, Sirocco, Tussen Hoofddoek en string.

Asis Aynan studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als docent op een ROC. Hij schrijft stukken voor de Achterpagina van NRC Handelsblad. Aynan is de bedenker van de BerberBibliotheek; een reeks waarin klassiekers uit de Berbercultuur verschijnen. Onlangs verscheen in deze reeks de tweede roman: De Bottenzoekers van Tahar Djaout.

(persbericht)