Een arm gebogen in de elleboog, de onderarm horizontaal naar voren, de hand als een greepje alsof er een haakje van de stomerij met een pas gestoomd luxekostuum in geklemd wordt. Je houdt het hoog, het mag niet slepen en niet kreuken. Voorzichtig!
Alleen zit er geen haakje van de stomerij in het greepje. Al die mensen houden een papieren zakje in hun hand, maar wel op de manier van het stomerijhaakje, want in dat papieren zakje dat de meeste mensen meedragen naar hun werk, zit bij iedereen hetzelfde: een kartonnen beker koffie plus een croissant of een bagel, bij een enkeling ook nog een bekertje jus. Het wordt dus voorzichtig gedragen vanwege het lekken en het is kokend hete koffie, dus over jezelf heengooien is niet aangenaam.
Sinds ik de laatste keer in New York was, is het halen van voedsel in winkels met catering heel erg toegenomen. Het is ook makkelijk. Kant en klaar, warm en door jezelf samengesteld naar smaak, want een eenheidsprijs uit de verschillende bakken en mogelijkheden per 500 gram. Dus ook aan het begin van de avond zie je veel mensen met zakjes lopen, maar dat zijn dan plastic tasjes waarin plastic bakjes zitten, dus die hangen gewoon aan de hand.
Die vooruitgestoken papieren zakjes hebben een onuitwisbare indruk op me gemaakt qua beeld, maar ook qua sfeer. Is het gezellig of ongezellig om op je kantoor te ontbijten? Een lekker vers broodje met een hete bak espresso? Nou ja, espresso, slootwater.