Aan de telefoon de gejaagd klinkende kersverse hoofdredacteur van The International Daily Nothing Dick Tuinder.
“Een blad over niets?’
Tuinder: “Ja, en geen moment te vroeg.”
“Hoe kwam u op dit idee?”
(Korzelig. Ik ben blijkbaar niet de eerste die deze vraag stelt!): “Mensen komen niet op ideeen, ideeen komen op mensen. dat is een van de belangrijkste Lessen van Niets.”
“Goh. En hoe zijn de eerste reacties?”
“Nou je hoort het: (op de achtergrond rinkelt geen enkele telefoon (t.b.)), er blijkt een enorme behoefte te zijn aan niets.” “Dit is het eerste nummer dat als digitale bijlage van de Volkskrant verschijnt. Volgen er nog meerdere nummers?” Tuinder: “Uiteraard. Over niets raak je nooit uitgeschreven.” “Ander vraagje: De beeldredactie van de Daily Nothing is opvallend. Kunt u daar iets meer over vertellen?” Tuinder: “Wij hebben gekozen voor het concept: Saaie foto’s en mooie tekeningen. Want iedere boerelul kan mooi foto’s maken tegenwoordig, terwijl in het afgewogen saaie juist de kunst van het niets schuilgaat.”
“Voor een blad dat over niets gaat, staat er wel erg veel in.” Tuinder: “Dat klopt. Het is een dilemma waar wij op de redactie dagelijks over praten.”
“En wanneer kunnen wij het volgende nummer verwachten?” Tuinder: “Binenkort. We zijn momenteel in gesprek met een aantal grote partijen. Investeerders en uitgevers. Onze slogan: “Invest in Nothing” blijkt goed te werken.”
“En met niets geld verdienen…
” Tuinder: “Dat bllijft natuurlijk de droom, maar belangrijker nog is die mondiale dialoog met het niets op gang te brengen. De angst weg te nemen. Het niets omhelzen.”
“Succes!”
“Happy nothing.”

De International Daily Nothing is gratis te downloaden via de Volkskrant website.