NTR presenteert Tom America’s Kunststof Songs

Was het een uitzending met een schrijver, een dirigent, een columnist, een balletdanser of een fotograaf? Vergeten. Maar na de ruim 2.500 uur radio die sinds 2001 door het NTR-programma Kunststof zijn gemaakt, met gasten uit de wereld van kunst, cultuur en media, kwam plots een vraag op: zou een componist met liefde voor avontuur het gesproken woord kunnen omtoveren in muziek?

Medium tom america ntr cover voor

De Nederlandse muzikant en componist Tom America is aan de slag gegaan. Met positieve energie heeft hij letterlijk elke syllabe, iedere ademtocht in zestig minuten Kunststof met gespitste oren beluisterd. Ondertussen hartgrondig kankerend: ‘Waarom houden jullie niet wat vaker je mond? Zegt een gast iets bijzonders, lullen jullie er dwars doorheen, kan ik er niks meer mee!’

Na maandenlang luisteren selecteerde America dertien interviewfragmenten en smeedde deze om tot liedjes die nu bijeen gebracht zijn op de CD ‘De Kunststof Songs, Het lijkt me juist wel veilig op dat dak’. America’s klankkleur - een even wonderlijke als natuurlijke versmelting van melancholie en joie de vivre - geeft de woorden een nieuw leven. Soms zelfs een extra dimensie. De Groene Amsterdammer biedt exclusief voor haar lezers de eerste acht nummers van de CD online aan.

Download alle tracks (zip met mp3-bestanden)

Download de lyrics(pdf, rechtermuisknop, opslaan als)

Tracklist:

Medium tom america ntr cover achter

Download de omslag: voorkant, achterkant, voor- en achterkant (afbeeldingen, rechtermuisknop, opslaan als)