Datzelfde geldt voor het staatsloterijbedrijf. Ook daar is sprake van belangenverstrengeling en gedwongen opstappen. De heer Kordes mag dit vieze varkentje wassen en ook daar zal een beerputje opengaan.
Het komt vanzelfsprekend veel vaker voor dat directeuren en overheidsdienaren niet helemaal of helemaal niet zuiver zijn in hun belangen. Aandelen, BV’s, commissariaten, dingen op naam van de partner zetten - alles komt voor, net zo gewoon als belastingontduiking. Hoewel ik in sommige gevallen de gevaren van bestandenkoppeling inzie en eng vind, moet ik zeggen dat de kans om betrapt te worden als het gaat om witteboordencriminaliteit steeds groter wordt door die koppeling, door de openbaarheid van gegevens en door inzage in dossiers.
Ik waarschuw dus maar even: ruim uw zaken op als er onzuiverheden inzitten, want vandaag of morgen komt alles toch boven tafel en dan bent u de pineut. Beter ten hele geschoond dan ten halve gedwaald. Mij heeft nog nooit iemand steekpenningen aangeboden, zodat ik niet kan opscheppen over mijn schone handen. Ik heb geen enkele BV. Geen enkel aandeel. Maar ik heb dan ook de gelofte afgelegd op de Grondwet. Daar houd ik me aan.