‘Men gebruikt terminologieen die niet nodig zijn’, zegt Van Mierlo. ‘Van Mierlo maakt van een mug een olifant’, antwoordt Weisglas.
Namens de olifanten maak ik bezwaar tegen het misbruik van dit dier. Wat is er leuker dan een olifant? We proberen met z'n allen de slagtanden te beschermen, dus de jacht op olifanten te verbieden. Wat is er meer vertederend dan zo'n slurf?
De VVD ontkent dat er een jacht op D66 gaande is. Ja, dat is makkelijk en intussen wel die arme olifanten misbruiken.
Wat een gezeur! Het valt me toch op dat er meer gezeurd wordt. Zondag keek ik naar Buitenhof en eerst constateerde ik tevreden dat Cees Sorgdrager weer op het scherm is. Maar toen hij begon te zeuren - het was niet goed of het deugde niet - dacht ik na over sommige mensen die, als ze ouder worden, geheel in het negatieve zakken en helemaal geen oog meer hebben voor ontwikkelingen en verbeteringen, ook al gaat niet alles ineens. Een goed-humeurpil is wellicht de oplossing.
Kosto had ook last van verzuring, maar die zit nu te stralen in de Raad van State. Er zijn er meer die te jong vinden dat alles vroeger beter was en tegenwoordig slechter. Je schiet daar niets mee op.
Volgens mij is het geheim van de zonnige zijde zien de olifant.
Steek je slurf in de lucht, trompetter en vermaak je in de groep.
Deze vergelijking is niet anti- D66.