Publiekelijk bekvecht hij met zijn broers en zussen die hem beschuldigen van het onrechtmatig toe-eigenen van aandelen in Samsung. Lee Kun-hee is de derde zoon van Samsung-oprichter Lee Byeong-cheol en kreeg van zijn vader in de jaren zeventig de elektronicatak toebedeeld. Onder hem groeide het elektronicabedrijf uit tot ’s werelds grootste consumentenelektronicaboer en is het met afstand het vlaggenschip van Samsung, dat momenteel eigenaar is van 78 bedrijven. Hoewel zijn broers en zussen ook behoren tot de rijkste mensen van het land, moesten zij het aanvankelijk doen met bedrijven diep in de schaduw van de elektronicatak. En nu zegt zijn oudere broer Lee Maeng-hee (81) dat de elektronicabons misbruik maakt van zijn positie als machtigste man binnen Samsung, door zich aandelen op slinkse wijze toe te eigenen. Hij kondigde aan een rechtszaak aan te spannen. Lee Kun-hee noemt zijn broer gierig, een aantijging die hij weer teruggekaatst kreeg waarna ook zus Lee Sook-hee een rechtszaak tegen Kun-hee aankondigde.

Het verhaal dat voorafgaat aan het nieuwe drama kan met gemak een reeks aan seizoenen van een soapserie vullen. In biografieën viel al te lezen dat vader Lee Byeong-cheol niet onder de indruk was van de kwaliteiten van zijn oudste zoon. Lee Kun-hee wreef vorige week zout in zijn broers wonden door onder meer te zeggen dat hij al lang de familie is uitgezet. Met zus Lee Sook-hee ging het mis toen ze trouwde met de zoon van de oprichter van aartsconcurrent LG.

Decennialang werd de Samsung-soap gevuld met zwartmakerij, omkoperij en familieruzies. Ook Lee Kun-hee’s reputatie bleef niet onbesmet. Nadat hij een van haar dochters verbood te trouwen met haar vriend ging hij in 2005 niet naar haar begrafenis nadat ze zelfmoord had gepleegd. In 2008 werd hij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf nadat hij had toegegeven politici en rechters te hebben omgekocht. De staat gaf in 2009 uiteindelijk een pardon en direct daarna keerde hij terug als topman van Samsung Electronics.

De belangrijkste zakenmannen van het land zijn namelijk onaantastbaar en daarom maakt Lee Kun-hee ondanks de straffe aantijgingen van zijn broer en zus ook nu een zekere indruk. ‘Als je denkt dat mijn broer net zo belangrijk is als ik, zit je er flink naast’, zei hij. ‘Die kinderachtige gierigaards hoeven geen rooie cent te verwachten.’