Je bent dan niet geschikt voor je taak, omdat je zo naief denkt over de echte criminelen dat je niets beveiligt. Bovendien breng je mensenlevens in gevaar en zorg je ervoor dat maandenlange speurtochten naar die gegevens die uiteindelijk moeten leiden tot ontmanteling van de bendes, volkomen nutteloos zijn geworden. Ongelooflijk stom.
Als daarnaast nog dagrapporten van de recherche in handen van die criminelen zijn gespeeld, met prive-gegevens over adressen,telefoonnummers en politieoptredens, dan is de zaak rond. De criminele organisaties kunnen een spelletje spelen, via journalisten, met het Openbaar Ministerie. VVD-kamerlid Korthals vraagt om een betere beveiliging van gegevens in de toekomst. Een beetje hacker heeft zo toegang, dus wat houdt die beveiliging nog in? Een toegangsbelemmering? Een code? Een brandkast? Niks is veilig.
Criminelen zijn in dit land veiliger dan asielzoekers, zeker na het aannemen van het VVD-amendement vorige week over terugzenden. Als de VVD intern niet spreekt over het feit dat er een amendement is ingediend dat de warme steun van de extreem- rechtse CD kreeg, dan naderen we het einde van de democratie van twee kanten: criminele organisaties manipuleren de overheid en de Kamer heft een democratisch systeem waarin een rechtsgang zit, op.
Bij de eeuwwisseling ontploft Nederland.