Nederland, constateerden wij vier weken geleden, is rijp voor een eigen, volwassen, vaderlandse berg. Vandaar onze (herhaalde) oproep aan de lezers van De Groene Amsterdammer, bewogen en bevlogen bewoners van de platste natie ter wereld. Creëer de berg waaraan Nederland zo dringend behoefte heeft. Het mag een realistisch of utopisch ontwerp zijn. Het mag het product zijn van een kinderlijke fantasie en het mag een serieus, doortimmerd ontwerp zijn, onderbouwd met grafieken en een kostenberekening.


Wat moet er op en rond zo’n berg gebeuren? Moet hij verrijzen op de Dam? Of wensen wij een berg benoorden Pietersburen waarop ongestoord de vogeltjes kunnen broeden? Of bouwen wij een bergachtig pretpark in de buurt van Noordwijk, tweehonderd meter de zee in?


Lezer, laat uw fantasie spreken. U dient een sociaal en artistiek belang, waarbij u een grote kans maakt op een toepasselijke beloning: een week lang logies voor twee personen op de meest pittoreske berg ter wereld, de Mont St. Michel in Noord-Frankrijk. De inzenddatum is op verzoek verlengd tot 7 april 2000 en het adres is bekend: Westeinde 16, 1017 ZP Amsterdam.


Werknemers van De Groene Amsterdammer, benevens hun familieleden zijn van deelneming uitgesloten. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Desondanks veel creativiteit en inventiviteit toegewenst doorDE GROENE AMSTERDAMMER