Bent u een abonnee van De Groene Amsterdammer, en leest u de artikelen regelmatig? Heeft u interesse in zowel journalistiek als sociale media? Wellicht zou u willen meedoen aan een onderzoek over sociale media, journalistiek en lezersvertrouwen. Het doel van dit onderzoek is om de invloed van sociale media te achterhalen op het vertrouwen van lezers in De Groene Amsterdammer.

Axel Keicher (27) rondt momenteel zijn master aan de Erasmus Universiteit af. Voor zijn scriptieonderzoek verdiept hij zich in de overlapping tussen lezersvertrouwen, sociale media en De Groene Amsterdammer. Op welke wijze beïnvloeden sociale media en ‘social news’ niet alleen nieuwsorganisaties, maar ook lezers?

Voor het onderzoek is Axel op zoek naar abonnees van De Groene Amsterdammer die het weekblad ook op sociale media volgen. De interviews zullen in het Engels worden afgenomen, in Amsterdam of Rotterdam tussen 17 mei en 26 mei. Mocht u niet kunnen afspreken, dan is een Skype-gesprek ook mogelijk. De interviews voor dit onderzoek zullen 45 minuten tot een uur duren.

Als u vragen heeft over het onderzoek kunt u een mail sturen naar webredactie@groene.nl