Goedemorgen mevrouw, ik heb een wandelend stuk glas in mijn vinger dat eruit moet. Ik wil graag een afspraak maken. Glas in uw vinger? Dan moet u bij traumatologie zijn, ik verbind u door. Met traumatologie. Goedemorgen mevrouw, ik wil graag een stuk glas uit mijn vinger laten verwijderen. Bloedt het? Nee mevrouw, het is geen nieuwe snee of wond, het stuk glas zit binnenin mijn dichte vinger. Dan moet u bij chirurgie zijn, ik verbind u door. Neenee, ik ben juist door chirurgie met u doorverbonden. Dat is onjuist mevrouw, ik zet u terug naar chirurgie. Toettoettoettoet.
Goedemorgen, mag ik de afdeling chirurgie? Ik verbind u door. Met chirurgie. Ja mevrouw, ik heb net al gebeld en ik moet niet bij traumatologie maar toch bij chirurgie zijn. Ik wil graag een afspraak maken. Ik zal even aan een dokter vragen of u bij ons moet zijn. Toettoettoettoettoet.
Goedemorgen, mag ik de afdeling chirurgie? Daar ben ik weer mevrouw, er ging iets mis. Ja, ik heb het aan de dokter gevraagd en u moet bij ons zijn. Dank u wel mevrouw, kan ik een afspraak maken? Ja, even kijken. Over drie weken, zo en zo laat, bij dokter die en die. Dank u wel mevrouw.
Je vraagt je toch af waarom Brinkman niet gewoon commissaris bij een ziekenhuis of een telefoonbedrijf is geworden. Dan was de afspraak direct goedgekomen. Kamerleden mogen commissariaten hebben, je hebt als bedrijf veel aan hun bestuurlijke ervaring, hun netwerken en hun ingang bij ministeries. Het is ook toegestaan om je voor een commissariaat te laten betalen. Of het verstandig is om een betaald commissariaat te accepteren binnen de familiekring, is een kwestie van persoonlijke ethiek en van politiek gevoel.