Ik lees in De Groene van 16 september dat het pensioenfonds in homohaat leeft. Dat is nog uit de tijd dat Nederland geregeerd werd door mannen als Colijn, Aalberse en Ruys de Beerenbrouck.
Hoe komt het burgerlijk pensioenfonds aan al die honderden miljarden? Heel gewoon, ieder die een baantje had bij de overheid werd elke maand gekort in zijn of haar salaris. De beruchte zwarte weduwe ontvangt daaruit ook nog steeds pensioen. En wat denk je van de kamerleden en oud-ministers? Die lui hebben uitzonderlijk goed voor zichzelf gezorgd!
De vakbonden van al die mensen die elke maand een aanzienlijk stuk van hun inkomen moesten missen voor het burgerlijk pensioenfonds, zouden toezicht uitoefenen - ook tegen een niet te versmaden vergoeding. Er zit dus een hele club toezichthouders rijk te worden van hun toezichthoudende taak. Ze voeren geen barst uit, ontvangen een goed zwijggeld.
Nu komt de vraag… Wie zal de miljarden van het burgerlijk pensioenfonds gaan stelen? Wie een paar tientjes steelt gaat de bak in, in een van die nieuwgebouwde gevangenissen. Wie 400 miljard steelt, krijgt welhaast zeker een zeer hoge onderscheiding en is een nationale held. Dat zit ‘m in de moraal van waarden en normen waarover zo'n drukte wordt gemaakt. En… in die hardwerkende kamerleden!
Kruiningen, H. FRANSEN