Persbericht

Amsterdam -De Wereld Draait Door ontving het afgelopen televisieseizoen drie maal zoveel gasten van de PvdA, dan van CDA, VVD of GroenLinks. Dat is één van de uitkomsten van een onderzoek van De Groene Amsterdammer, die het aantal gasten van het populaire VARA tv-programma turfde.

In totaal schoof er 31 keer iemand aan tafel die direct aan de partij verbonden was, als minister, Kamerlid of prominent. Dit is nog zonder ‘stamgast’ Felix Rottenberg mee te tellen (voormalig PvdA-voorzitter). De populairste PvdA'ers waren Ronald Plasterk, Rob Oudkerk en Job Cohen, die ieder vier keer te gast waren. Bert Koenders was drie keer te gast. Een flinke hoeveelheid andere PvdA'ers waren twee of een keer te gast.

D66-lijsttrekker Alexander Pechtold was vier keer te gast bij De Wereld Draait Door. Hij was het enige D66-Kamerlid die het programma bezocht. VVD-lijstrekker Mark Rutte was drie keer te gast; GroenLinks lijsttrekker Femke Halsema van GroenLinks was zes keer te gast. In de politieke populariteitsmeter scoort ze net boven voormalig staatssecretaris Jack de Vries van het CDA, met vijf optredens. De SP leverde drie gasten; ChristenUnie twee en Trots op Nederland en PVV één (Sietse Fritsma).

De Wereld Draait Door bestaat morgen vijf jaar. Voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen staat een speciale serie afleveringen gepland van 31 mei tot en met 10 juni: De Wereld Draait Door - De Toegift, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en Felix Rottenberg.