De eerste De Publieke Zaak burgerschapslezing wordt uitgesproken door Phillip Blond, auteur van het boek Red Tory en oprichter van de Britse Denktank ResPublica. In Red Tory beargumenteert hij hoe de staat én de markt de menselijke verhoudingen hebben vernietigd. ResPublica is inmiddels een belangrijk adviesorgaan van de regering Cameron. Zijn advies richt zich met name op het concept van Big Society, dat er naar streeft dat lokale burgers de middelen en mogelijkheden krijgen om te bouwen aan hun eigen gemeenschap. Blond is een van de grondleggers van het concept van Big Society en zal in zijn lezing hierop ingaan en de huidige ontwikkelingen in Engeland duiden. Hij zal ook reflecteren op de Nederlandse situatie.

Jan Marijnissen , voormalig SP-leider, zal zijn reactie geven op de lezing van Phillip Blond. Marijnissen is van grote invloed geweest op de Nederlandse politiek en staat bekend om zijn scherpe analyse.

Aanmelden is verplicht en kan eenvoudig via Facebookof vul dit formulier in.

De Publieke Zaak: Burgerschapslezing

lezing ma 07 feb aanvang: 20.30 uur VOL !
live uitzending (herhaling: 21.55 tot 08 feb - 13:00)

DIT PROGRAMMA IS HELAAS VOL GERESERVEERD!
Omdat niet alle kaartjes altijd worden opgehaald, wordt er bij de kassa een uur voor aanvang van het programma een wachtlijst geopend.