Buurvrouw horen zeggen dat ze zo van show en weelde houdt. Dat ze kaarten stuurt naar koningin en prinsen. Dat ze waarschijnlijk niet de indruk wekt zo van show en weelde te houden. Dat ze een harde kan zijn. Dat ze haar eigen brood en yoghurt maakt. Dat ze de planten in haar tuin elk jaar wil ver vangen.

Bladeren in een boek met Gianni Celati.

Nichtje horen vertellen over haar verblijf in India. Over het huwelijksaanzoek dat haar op Schip hol werd gedaan. Over haar vader die een dikke sigaar moest roken. Over haar moeder die tegen de verwachting in niet in huilen uitbarstte. Over het huis waarvan ze droomt. Over de boomgaard die ze met het oog op het grote feest wil vinden.

Bladeren in een boek met Stefan Hertmans.

Vriendin horen zeggen dat ze een pak heeft gekocht. Dat ze sinds kort deel uitmaakt van een visitatiecommissie. Dat ze meer en meer moet werken en dat ze minder en minder tijd heeft om op de bank naar muziekzenders te kijken. Dat ze van vis houdt. Dat ze grote bedragen over de balk wil gooien.

Bladeren in een boek met Michel Butor.

Kennis horen vertellen over een kampioenschap. Over foto’s die hij bij die gelegenheid heeft gemaakt. Over mensen die zich naar zijn smaak misdroegen op de dansvloer. Over dingen die zijn vader vroeger vertelde. Over een computer die na zes weken nog steeds stuk van de reparateur terugkwam. Over de wijn die hij wilde drinken.

Bladeren in een boek met Pierre Michon.

Vriend horen zeggen dat een auto een ongemakkelijk vervoermiddel mag zijn. Dat hij bij voorkeur reisboeken leest. Dat hij in zijn jeugd hutten bouwde in tuinen van anderen. Dat hij voor zijn wekelijkse bokstraining bijna alles opoffert. Dat hij het leuk vindt om zo precies mogelijk te onthouden wat hij op een bepaalde dag heeft gedaan. Dat hij gitaar wil spelen.

Bladeren in een boek met K. Schippers.

Vriendin horen vertellen over een cursus die ze gaat volgen. Over bezigheden die ze mist. Over vruchten die in haar tuin vallen. Over een hond met een laconieke blik. Over een schuur met kratten frisdrank. Over mensen die ze niet kent. Over ganzen. Over haar wens om verloren tijd goed te maken. Over de verhalen die men over de vorige bewoners van haar huis vertelt. Over de glijbaan die ze wil kopen.

Bladeren in een boek met Marc Kregting.

Kennis horen zeggen dat volgens hem met de eigenaar van het café nog wel te praten valt. Dat hij met plezier naar zijn werk gaat. Dat hij niet goed weet hoe hij op leugens moet reageren. Dat zijn vriendin soms lenzen draagt, soms een bril. Dat tennis zijn favoriete sport is. Dat hij heeft gewoond in de buurt van het huis waar de vrouw van Richard Krajicek heeft gewoond. Dat hij rozen wil kweken.

Bladeren in een boek met Louis Paul Boon.

Bladeren in een boek met planten. Niks zeggen, niks vertellen.