Nou vind ik ten eerste dat zij zichzelf tekort doet als zij zich met een uitbuitende man vergelijkt. Doe toch niet zo negatief over jezelf! Ten tweede denk ik dat je in het Noorden des lands wellicht nog ouderwetse pooiers hebt, provinciaaltjes, maar wij kennen dat niet meer.
Je hebt de vriend of man van de verslaafde prostituee die staat te wachten tot zij genoeg gepeesd heeft om samen te kunnen scoren. Dat is toch niet de vroegere pooier, want zij teren niet alleen op haar inkomsten, hij doet ook wat en bovendien gaan ze samen een shot halen dat hen weer even samen laat leven zonder dat zij dat werk alleen voor hem doet.
Dan kennen we de vrouwenhandelaar, voornamelijk in Oost- Europese vrouwen op dit moment. Dat is een zware crimineel, maar toch niet hetzelfde als de ouderwetse pooier.
De tegenwoordige prostituee is een kleine zelfstandige die zonder pooier haar werk doet. Als je denkt dat zij nog onder de plak zit van een man aan wie zij haar verdiensten onder dwang moet afdragen, dan heb je het mis. De zelfstandige prostituee doet haar werk - en het is werk - op eigen voorwaarden en met een zelfstandige belastingaanslag.
Volgens mij wil minister Jorritsma niet meer in zo'n goedkope vervuilende Ford Scorpio rijden, maar in een duurdere auto, die dus meer dan 100.000 gulden kost. Er is maar een echte auto die daarvoor in aanmerking komt en dat vind ik een echte pooiersauto: de BMW. Gedver, wat ordi!