Met deze prijs willen de initiatiefnemers een pleidooi voeren voor de cultuurpagina´s in de breder georiënteerde pers. Jong talent ontwikkelt zichzelf tegenwoordig door eigen initiatieven tot de kunstjournalisten en essayisten van nu én morgen. De prijs plaatst hen in de schijnwerpers en biedt hen kansen zich te profileren op een breder platform. Meer over de achtergrond van de prijs vindt u hier.

De Prijs voor Jonge Kunstkritiek staat open voor jong talent tot 35 jaar en wordt uitgereikt in de categorieën Recensie en Essay. In beide categorieën zullen minimaal 3 en maximaal 6 artikelen genomineerd worden om mee te dingen naar de hoofdprijs van €7.500 in de categorie Recensie en €10.000 in de categorie Essay. Naast de hoofdprijs zullen in beide categorieën twee basisprijzen á €500 uitgereikt worden. Artikelen kunnen tot en met 31 juli 2010 digitaal aangeleverd worden via inzending@jongekunstkritiek.net. Meer informatie over criteria en inzendingeisen vindt u hier.

Prijs voor de Jonge Kunstkritiek is een initiatief van de Appel arts centre, het Fonds BKVB en Witte de With, Center for Contemporary Art, in samenwerking met Vlaams Nederlands Huis deBuren.

Het Nederlandse weekblad de Groene Amsterdammer en het Vlaamse weekblad Knack zijn de mediapartners van de prijs en publiceren het winnende Essay en het (samengevatte) juryrapport over de winnende bijdragen.

Contact Prijs voor de Jonge Kunstkritiek

info@jongekunstkritiek.net

Postadres:
Prijs voor de Jonge Kunstkritiek
postbus 773
1000 AT Amsterdam