Nu heeft hij een programma gemaakt rond ouders die hun kind dat ernstig gehandicapt dreigde te raken, hebben laten sterven. Daar heb ik geen mening over, dat gaat volgens mij alleen die mensen en hun huisarts aan. Maar je kunt op je vingers natellen dat een officier van justitie tot vervolging van die mensen en hun huisarts zal overgaan. Waarom het echtpaar dit op televisie wilde vertellen, gaat mij niet aan.
Wat me wel aangaat is dat Paul Witteman die mensen niet heeft geweerd uit zijn programma. Hij kon immers zeker weten dat dit verregaande consequenties zou hebben en had die ouders moeten beschermen tegen zichzelf. Dat hij meedoet aan de walgelijke mode van reality-tv, valt me al erg van hem tegen. Maar dat hij zonder enige ethiek dit soort dingen toelaat, vind ik schandalig. Heeft hij geen enkel gevoel van verantwoordelijkheid jegens zijn gasten? Gaat het hem niks aan wat de gevolgen zullen zijn? Mag hij te ver gaan? Kennelijk wel. Stuitend.
Ik moet hem overigens bedanken voor het eerste deel van dit stukje. Het is van hem gegapt, namelijk uit een kolom in de Vara-gids die hij heeft geschreven over Catherine Keyl, waarin hij haar werkwijze aan de kaak stelt. Ook geen goed programma, maar laat hij toch vooral naar zichzelf kijken.