Ik moet dan in Parijs overstappen op de TGV. Omdat ik niet zo snel ter been ben en omdat ik van zelfverwennerij houd, neem ik de Thalys en de TGV zo ruim uit elkaar dat ik met gemak nog kan lunchen bij restaurant Terminus, tegenover het Gare du Nord. Heerlijke kleine oesters.
Dan ga ik op m'n gemak naar het volgende station. Ik sjouw niet met bagage. Op de eindbestemming word ik afgehaald.
Kortom, ik reis zo modern en gerieflijk mogelijk. Dit alles met hulp van een bijzonder aardig reisbureau bij mij om de hoek. Ik ben helemaal niet geschikt voor ontberingen.
Zoals ik de lekkerste vulpen ooit gekregen heb van mensen die ik getrouwd heb, zo wil ik ook de lekkerste reis. Alleen niet cadeau.
Omdat mijn artsen zeggen dat ik dood zal gaan, maar weigeren om datum en uur te noemen, ga ik er maar van uit dat de genoegens in mijn leven een schepje extra mogen hebben. Dat vond ik altijd al, maar ik heb er nu een ferme reden voor.
Wat is er lekkerder dan zelfverwennen? Ik begrijp werkelijk niet dat er mensen zijn die dat niet kunnen. Het gaat geheel niet om jezelf omringen met dure dingen, nee, het gaat erom jezelf in prettige omstandigheden en humeuren te brengen.
Maar ja, ik heb altijd al erg genoten van het leven.