Tijdens de zesde Nederlandse editie van Saint Amour wordt De Onbereikbare bezongen door een voortreffelijk gezelschap van gereputeerde en debuterende schrijvers: Rodaan Al Galidi, Peter Buwalda, Remco Campert, Sanneke van Hassel, Kees van Kooten, Connie Palmen (t.e.m. 14 februari), P.F. Thomése (vanaf 15 februari) en Stijn Vranken.

Terwijl De Onbereikbare bij Peter Buwalda leidt naar pornografie en schizofrenie, vindt Sanneke van Hassel onoverbrugbare afstanden terug in de dagelijkse omgeving. Voor P.F. Thomése staan onmacht en realiteit als een muur rond de liefde. Connie Palmen verbindt onbereikbaarheid met complete beschikbaarheid, Kees van Kooten met hilariteit. Voor de Vlaamse dichter Stijn Vranken en de Irakese schrijver Rodaan Al Galidi vormt De Onbereikbare het vertrekpunt van romantische bespiegelingen, en van enig gegrinnik. Remco Campert , die u voor de zesde en laatste maal tijdens Saint Amour aan het werk kan zien - laat die kans niet voorbij gaan!, is met zijn ruim zestigjarige loopbaan als minnaar en schrijver dé ervaringsdeskundige.

Piet Piryns orkestreert niet alleen alle treurdichten en lofzangen, maar ook de saxofonen van Bl!ndman , de rockmuziek van Admiral Freebee en -enkel in Arnhem en Breda- Dez Mona‘s combinatie van jazz, gospel en experiment.

(Persbericht)