Vandaag las ik op de internet site van De Telegraaf dat een fanaat uit Eindhoven een Máxima-supermarkt gaat openen. Het schijnt dat er al een duizendtal producten op de markt is gegooid die aan de Argentijnse zijn gerelateerd. Van cd’s tot pennen, van parfums tot badolie. Spoedig zullen de Máxima-condooms, -pleeborstels, -tampons, -erectiepillen en -zalfjes voor rotte teennagels volgen. Ik zeg het hier in alle plechtigheid: er zijn dagen dat ik van dit land en zijn bewoners moet kokhalzen. En omdat ik hier woon en van dit land houd, beschouw ik mezelf als medeverantwoordelijk voor uw daden en attitude en walg ik ook van mezelf. Zoek hier geen logica, het is een gevoelskwestie. Maar nu ik dagelijks geconfronteerd word met de grenzeloze domheid, de kleffe onderworpenheid, de misdadige kortzichtigheid en de walgelijke volgzaamheid van het overgrote deel van de Nederlandse bevolking heb ik besloten me niet meer in te houden en u vierkant uit te schelden. Domme strontzakken! Slappe snottebellen! Rotte metastasen! Stinkende corticoïden!

Er hoeft maar een parvenu uit de vleesverwerkende Argentijnse jetset hier aan te meren of jullie gaan binnen de kortste keren tegen haar gipspoot kronkelen en knorren. Schaapachtige loeders! Gezien hoe het hele politieke spectrum zich in alle kleuren van de demissie wentelde om het glas te heffen in Den Haag? Ze stonden als lakeien opgesteld, staande op respectabele afstand van hun idool dat in een fauteuil zat te grijnzen, met gips rustend op een fluwelen kussentje. Net de zeventiende eeuw. Madame de Pompadour en de hoveniers.

Pragmatisch, nuchter en modern Nederland. Laat me niet lachen, ik verga van de buikkrampen! Gaat bij niemand een lampje branden? Wat moet dat blonde ding uit een verkeerd nest niet denken bij het aanschouwen van zo veel serviliteit en onnozelheid? «Bettje doem alleemal, hé. Zéé etén somaar oit mén handé.»

Ook gezien hoe vader Z. door nabestaanden van slachtoffers die zijn regime heeft gemaakt, in Buenos Aires werd belaagd? «Hijo de puta! Asesino!» schreeuwden ze tegen dat onbewogen gezicht in de auto. Het leek een Siciliaans tafereel ten tijde van Operatie Schone Handen. Volgens een zeer goed geïnformeerd deel van de Argentijnen is de vader van de aanstaande koningin der Nederlanden dus een «hoerenzoon en een moordenaar». Het zal je schoonvader maar zijn! En niemand die met het schaamrood op de kaken opstaat en zegt: Stop! Cut! Dat gaat niet: we moeten een ander soort film maken! De Nederlandse koningin kan geen vader hebben die door zijn slachtoffers voor hoerenzoon en moordenaar wordt uitgemaakt! Nee, iedereen is veel te druk bezig om zijn Máxima-maandverband en Máxima-glijmiddel te ontwikkelen.

En al die dombo’s, Terpstra voorop, maar kwijlen van geilheid bij het zien van zo veel verliefdheid. Verliefdheid? Hoe kun je zeker zijn van deze liefde als je de bruid een uitkering van 1,4 miljoen gulden in het vooruitzicht stelt wanneer zij haar handtekening zet in een Hollands trouwboekje? Hoe weet je dat ze het niet voor dit monstrueuze pak geld doet? Voor de titel en de paleizen? Hoe weet je zeker dat het om de vlinders gaat als je met flappen wappert? Corrupt volk! Alles bij jullie heeft een prijs. Ook de Máxima-koek-en-zopie bij de volgende Elfstedentocht. Maar voor mij blijft een Latina die haar vader verloochent om aan haar bruidsschat te komen allereerst iemand die niet vrij is van opportunisme. Ik zie jullie al op 2 februari 2002 de pas de deux, deux, deux hossen rond de Beurs van Berlage, met een maag vol bier en een potdicht Centraal Station. Volk van korte termijn! Nullen! Vertraagde stopbreinen! Gecontamineerd zwerfvuil! Monarchistische hoofddoekjes! Hollanders!