Na de succesvolle aftrap van Schrijvers uit Oost in maart komt de eerste editie van zes inspirerende avonden eraan. Aanleiding voor het programma is de rijkdom aan literair erfgoed dat is ontstaan in het stadsdeel en het feit dat er nog altijd veel opzienbarende schrijvers wonen en werken; van Nescio tot Slauerhoff, en van de hedendaagse Tim Krabbé tot Gustaaf Peek. Laatstgenoemde is te gast op donderdag 31 mei in creatieve vrijplaats Amsterdam Roest. Hij brengt het Openingsessay, waarin hij ingaat op Amsterdam-Oost, migratie en film. In een aansluitend interview deelt hij zijn inspiratiebronnen met het publiek. Er wordt afgesloten met de winnaar van de wedstrijd Schrijf je Straat, voor nieuw literair talent. Een veelzijdige avond met live literatuur, fotografie, muziek, film én dansen na - vooraf is er een maaltijd voor wie wil.

*GUSTAAF PEEK *

Vanaf zijn debuut in 2006 valt Peek gunstig op. In zijn werk wekt hij historische en sociale thema’s tot leven. Hij schreef de romans Armin, Dover en zijn Ik was Amerika is bekroond met de F.Bordewijkprijs en de BNG Literatuurprijs, beide in 2010. Gustaaf Peek is redacteur van literair tijdschrift De Revisor en ook actief als fotograaf.

PRAKTISCH OP 31 MEI

SCHRIJVERS UIT OOST I Gustaaf Peek I Donderdag 31 mei 20.00-22.00 u (incl. pauze). Amsterdam Roest, Czaar Peterstraat 213, Storkterrein. Toegang € 5 (zonder eten vooraf). Reserveren plaatsen: info@schrijversuitoost.nl ovv 31 mei. Met eten vooraf € 15 (vega of vlees): info@schrijversuitoost.nl ovv 31 mei met eten vooraf. Meer info over de schrijfwedstrijd ‘Schrijf je Straat’ www.schrijversuitoost.nl

[Persbericht]