Schrijvers als Joost Zwagerman, Ronald Giphart, Conny Braam, Tomass Ross, Stephan Sanders, Nicolette Smabers en Loes Hollander komen naar Almere.

De locaties liggen rondom het weerwater bij het Almeerse Stadhart, de Filmwijk en De Fantasie. De meeste woningen staan in de Architectuurgids Almere en zijn uniek te noemen. Literatuur en architectuur ontmoeten elkaar zo in Almere.

De schrijvers komen met plezier naar Almere voor dit unieke en intieme evenement. Aan de spreekwoordelijke keukentafel kunnen de bezoekers naar het werk van de betreffende schrijver luisteren. Bezoekers kunnen deze middag op de fiets of per voet naar drie van hun favoriete schrijvers. Zij zullen uit hun werk voordragen en in gesprek willen gaan. Dit uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee. Er is ruimte voor 400 bezoekers op dit festival. Het vindt plaats op zondag 30 oktober tussen 13.15 uur en 17.00 uur en bezoekers kunnen maximaal drie schrijvers bezoeken in drie bijeenkomsten. Per bezoek schuiven 20 gasten aan tafel.

Aan de hand van de bij het toegangskaartje meegeleverde routekaart kan het publiek zijn favoriete schrijver vinden en zijn eigen route bepalen. Als het maximale aantal van 20 is bereikt hangt er een bordje vol aan de vlag. Het publiek kan dan een andere schrijver in de buurt kiezen. Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren.

Schrijversblock wordt georganiseerd door de nieuwe bibliotheek en Casla het architectuurcentrum van Almere.

Meer informatie op www.schrijversblock.nl.

Kaarten a 17.50 euro per persoon zijn verkrijgbaar aan de klantenbalies in de nieuwe bibliotheek of direct via iDeal via de website van de Nieuwe Bibliotheek