Photoptosis van Zimmermann en Berio’s Sinfonia lenen tal van fragmenten van bekende meesterwerken. Berio gebruikte zelfs een compleet deel uit Mahlers Tweede als skelet. Willem Jeths koos als uitgangspunt voor zijn nieuwe werk een persoonlijke herinnering uit het laatste levensjaar van Mahler. De maar al te sterfelijke componist dirigeerde op zijn laatste concert in New York Busoni’s Berceuse élégiaque.
Randprogramma bij dit concert

Voorprogramma

Voorafgaand aan dit concert wordt vanaf 19.15 uur in de Koorzaal een inleiding gegeven op de uit te voeren programma’s door Renee Jonker. Gast tijdens deze inleiding is componist Willem Jeths, wiens compositie ´Scale per orchestra sinfonica (2010) in première gaat. Om de inleiding bij te wonen heeft u naast uw concertkaart een apart kaartje nodig. Deze zijn gratis af te halen aan de kassa van Het Concertgebouw of te bestellen via de Concertgebouwlijn: 0900-671 83 45 (€1p/g, dagelijks bereikbaar tussen 13.00 en 17.00 uur). Leden van de Vereniging Vrienden kunnen de kaarten gratis bestellen via het Vriendennieuws.

Naprogramma

Op vrijdag wordt na afloop van dit concert een ‘Late Night Café’ georganiseerd door jongerenvereniging Entree, waar kunstvormen en DJ elkaar ontmoeten in Het Concertgebouw Café om een mooie avond te besluiten. Het Late Night Café is gratis toegankelijk.