Ik schrijf verhalen, bekijk films en ontmoet mensen op hetzelfde beeldscherm. Als ik mijn stamcafé binnenkom lees ik:

RECREATE YOURSELF.

Ik noem mezelf BOBBY 34 omdat BOBBY 35 en BOBBY 36 al in gebruik zijn en twee jaar foezelen vind ik niet veel. Ik omschrijf mezelf als 1.90 m lang, atletisch gebouwd en helder. Ik moet kiezen uit 746 kamers. Ik begin in België.

MAKE NEW FRIENDS AND

INFLUENCE PEOPLE.

Er zijn negen mensen in het café als ik binnenkom:

KOENTJE

LEUVEN 24

BOBBY BIG

GUY 22

ARNE

AACHENBIKER

OLIVIER 32

LATINOGUY

PARISIAN SLAVE

Ik klik op PARISIAN SLAVE. Hij wil onmiddellijk een afspraak maken voor het weekend. Hij geeft zijn STATS. 1.59 m. 85 KG, 23 jaar. Ik verlaat het gesprek. Leuven 24 wil dat ik hem een PIC stuur maar ik heb geen PIC. Koentje houdt van gym en seks en zendt mij een foto. Een saaie man in overhemd achter zijn computer. Achter hem tegen de muur een foto van zijn vrouw en twee kinderen. Arne vraagt: «Man, zit gy ook met zo ne stijve?» George komt uit de Kaukasus. Hij schrijft: I’m a 32 year old male. I’m looking for love/relation ship. I consider myself serious. My best attribute is my personality. I’m in the sales/marketing profession and consider myself to be atheist. I’m neither tatood nor pierced, I don’t smoke, I don’t drink, and I don’t use drugs. Ik vraag Aachenbiker wat hij in Belgïe zoekt. Hij schrijft dat hij binnenkort een fietstocht door de Ardennen gaat maken en nieuwe vrienden wil bezoeken. Ik heb genoeg van café België en ga naar andere landen. In een café in IJsland ontmoet ik Fritjof. Hij voelt zich ellendig omdat hij het huis niet kan verlaten omdat hij op FEDEX moet wachten voor de levering van een pakje. Ik vraag wat er in het pakje zit. Ik lees: Fritjof left private chat or is ignoring you. In Burundi zit een arts zonder grenzen die wil weten hoe ik eruitzie: ik schrijf: I’m tattood but not pierced, en verlaat het gesprek. In een café in Macau zitten Lee, Macaulove en Waijing. Ik vraag de laatste wat het uitzicht is achter zijn raam. Hij schrijft: may I ask you the point of your question?

SEEK ADVICE FROM THOSE YOU SHARE AN AFFINITY WITH.

Mijn vriendin Dominique had jaren geen vriendje. Ze was te serieus. Op een dag ontdekte ze een Amerikaanse chatbox. In een bar waar ze binnenkwam vermomd als poesje ontmoette ze een hond. Hij bleek een vijftienjarige scholier uit Toronto te zijn die stiekem de computer van zijn vader gebruikte. Dominique zonderde zich met hem af in een kamertje. Ze deden dat vervolgens iedere dag op een afgesproken tijdstip. Dominique zei dat ze met hem leerde spelen. Ze werd licht. De dag dat de Canadees haar opbiechtte dat hij geen afspraakjes meer met haar kon maken omdat hij een vriendinnetje had in-het-echt ontmoette Dominique ook een vriend-in-het-echt. Maar omdat ze op het net had ge leerd hoe makkelijk het is anderen uit te proberen hield deze liefde geen stand. Sindsdien neemt ze iedere keer een andere jongen mee als ze bij ons komt. Het zijn altijd knappe en interessante jongens. Daarvan zijn er volgens Dominique veel gemaakt en ze wil er zoveel mogelijk uitproberen.

LIVE AND LEARN IN ANONYMITY.

Tien jaar geleden verzorgde ik mijn moeder die ongeneeslijk ziek was. Een half jaar leefde ik met haar in afzondering. Omdat ik me eenzaam voelde begon ik 06-lijnen te bellen. Ik sprak met onbekenden terwijl ik vanuit mijn ooghoeken mijn moeder in de gaten hield. Ik maakte vrienden. Onder anderen een viroloog in Maastricht die zelf zijn huis had gebouwd en iedere dag zijn eigen brood bakte. Na de dood van mijn moeder ging ik op een avond bij hem langs en vierde met hem zijn veertigste verjaardag. Zijn vrouw was op reis en zijn kinderen lagen al in bed. De volgende morgen werden we door hen met een feestelijk ontbijt gewekt. Ze vonden het de normaalste zaak van de wereld dat ik bij hun vader in bed lag. En met een andere man maakte ik een afspraak in een café in Amsterdam maar toen hij binnenkwam zag ik meteen dat hij niets voor mij was. Hij vroeg een aantal jongens of ze misschien Oscar waren maar mij vroeg hij niets. Ik liet ook een paar mensen bij mij langs komen op mijn zolderverdieping in Amsterdam, ik wachtte hen op bij het trapluik en als ze me niet bevielen deed ik gewoon het luik omlaag. Ik heb ook een keer een afspraak gemaakt met een jongen uit Amsterdam-Noord, hij zou me opwachten aan het IJ, vanuit de boot zag ik hem al staan, en hij mij, ik vond hem angstaanjagend, ook hem moest ik zo meteen vertellen dat ik niet met hem wilde samenzijn, ik besloot dit soort blinde afspraken nooit meer te maken.

BELGIUM IS FULL.

SELECT AN OTHER ROOM OR TRY AGAIN LATER.

‘s Avonds wil ik nog één keer op bezoek maar het café is vol. Ik klik een paar keer tevergeefs op ENTRY, ik lees de namen van de aan wezigen, George is daar en Parisian Slave, ik voel me buitengesloten. Ik zet mijn computer af en ga op mijn nieuwe bank liggen. Ik lees in Douglas Couplands Miss Wyoming: John wondered why it is people lose the ability to make friends somewhere around the time they buy their first expensive piece of furni ture.