Nou nou, wat een bekentenis nadat veel Etche’s door toedoen van Shell zijn uitgemoord en het verhaal van de Ogoni’s en hun straffen - tot en met executies - kennen we inmiddels ook. Hoeveel mensen zullen er de komende jaren nog door Shell vermoord worden? Het internationale hoofdkwartier reageert tot nog toe niet op de indirecte moorden door de eigen medewerkers van het bedrijf. En als het ooit zal reageren, zal het een antwoord zijn dat zich schoonpraat.
Er zullen in Nigeria niet alleen nog veel mensen sterven door verraad van Shell, maar ook doordat de milieuvervuiling hun het voedsel uit de mond stoot. In een aantal landen is dat al gebleken. Het kan Shell allemaal niks schelen, Shell denkt alleen aan winst.
Hoe kan het eigenlijk dat gewone burgers gebonden zijn aan milieuregels en niet mogen moorden, terwijl Shell dat al jaren ongestraft doet?
Het antwoord is eenvoudig: al die mensen die van hun huis naar hun werk met de auto gaan, al die mensen die van hun auto houden als was het een kind, al die mensen die aan een auto hun status ontlenen, al die milieuvervuilers zorgen ervoor dat Shell en andere oliemaatschappijen rustig door mogen gaan. Multinationals worden in stand gehouden door de consumenten. Er zijn maar weinig mensen die echt niet zonder auto kunnen.