Met ARTISTS IN PUBLIC wil SKOR binnen haar programma aandacht geven aan het perspectief van de kunstenaar en het ontstaansproces van kunstwerken. Kunstenaars die zich verhouden tot de publieke zaak of die uitgesproken sociale of politieke onderwerpen aansnijden, hebben manieren ontwikkeld om hun werk te laten bijdragen aan het debat. Door te provoceren; door misstanden of geheimen naar boven te halen; door direct met het publiek of met groepen mensen te werken of door de grenzen tussen kunst en ‘het echte leven’ te doorbreken. Aan de hand van deze vier thema’s komen steeds twee kunstenaars aan het woord over specifieke projecten die zij gedaan hebben.

Voor de eerste serie ARTISTS IN PUBLIC werkt SKOR samen met het Stedelijk Museum Amsterdam. In het programma Temporary Stedelijk 2 dat onlangs van start ging zijn hiervoor vier vrijdagmiddagen gereserveerd. Met dit programma onderzoekt het museum de rol van het (tijdelijke) hedendaagse kunstinstituut en de sociale en politiek context waarin het functioneert, de context dus van het publieke domein.

*Vrijdag 22 april om 13.30 uur
Working With The Public: Bert Theis en Nicoline van Harskamp
Moderator: Annie Fletcher, curator Van Abbemuseum in Eindhoven *

27 mei - Interfering With Reality: The Yes Men en Nomeda en Gediminas Urbonas
24 juni - Provoking A Response

………………………………………………………………………..

De serie ARTISTS IN PUBLIC is een initiatief van SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte en onderdeel van een uitgebreider publieksprogramma.