30 juni 2011, De Rode Hoed te Amsterdam

Snoeien en groeien van kunst en cultuur in Amsterdam

Op donderdag 30 juni organiseert de Amsterdamse Kunstraad in samenwerking met de Rode Hoed een debatavond over de bezuinigingen op kunst en cultuur en hun uitwerking op de stad. Presentatie: Frénk van de Linden.

Het debat opent met een interview met de wethouder Kunst en Cultuur van Amsterdam, Carolien Gehrels. Op 29 juni, de dag voorafgaand aan de debatavond, presenteert zij haar Vooruitblik. Daarin schetst zij de gevolgen van het landelijke beleid van staatsecretaris Zijlstra op de Amsterdamse kunstensector. Welke vernieuwingen staan de wethouder voor ogen in haar beleid? En kunnen die nog doorgaan nu de landelijke overheid zo'n tachtig miljoen per jaar onttrekt aan de Amsterdamse cultuursector.

Daarna praat een panel van Amsterdamse cultuurmanagers over de effecten van het landelijke snoeibeleid in de praktijk. Niet iedereen is even hard getroffen. Wat zijn de kansen voor goed cultureel ondernemersschap? Deelnemers aan dit gesprek zijn: Paul Spies , (directeur Amsterdam Museum), Pierre Ballings (directeur Paradiso), Erica van Eeghen (zakelijk directeur De Toneelmakerij), Lucien Kembel (managing director MC theater).

De avond wordt afgesloten met een gesprek over de toekomst van subsidiëring en het beoordelen van aanvragen. Aan welke criteria moeten toekomstige aanvragen voldoen? Welke prioriteiten gelden er in het nieuwe culturele landschap? En wanneer moeten aanvragen binnen zijn? Hierover gaan Gerard de Kleijn (Amsterdamse Kunstraad), Sylvia Dornseiffer (Amsterdams Fonds voor de Kunst), Henriëtte Post (Fonds Podiumkunsten) en Ryclef Rienstra (VandenEnde Foundation) in gesprek.

Organisatie: De Amsterdamse Kunstraad i.s.m. de Rode Hoed

(Persbericht)