In Engeland is dat wel gebeurd.
Woofie (3) werd in september aangeklaagd door een postbode die door het dier was nagezeten en in de benen was gehapt. Woofie werd ter dood veroordeeld. De advocaat van Woofie tekende hoger beroep aan. Dat diende vorige week. Tot grote opluchting van Terrie en Anne Swankie, in de rug gedekt door dierenfundamentaliste Brigitte Bardot, werd Woofie vrijgesproken.
Denk nu niet dat Engelsen krankzinniger zijn dan Nederlanders op het dierenvlak. Want in Best bevindt zich dierenspeciaalzaak De Bruin. Het echtpaar De Bruin zelf was trots bezitter van Hunter, een rasechte Bearded Colley. Vorig jaar blies Hunter zijn laatste adem uit en moest gecremeerd worden. Enkele weken later presenteerde het crematorium de rekening. De Bruin schrok: tweehonderd gulden!
Het voorval zette de dierenspeciaalzaakeigenaar aan het denken. Hij dacht voor zijn klanten een ingenieus spaarplan uit. Bij elke besteding van 12 gulden 50 of meer krijgt de klant een zegeltje voor een spaarkaart. Als de klant een volle spaarkaart kan overleggen krijgt hij van De Bruin één crematie gratis.